Stopnice – poudarijo in povezujejo vaše bivalne prostore

Stopnišče nima le funkcionalne vloge, ampak se kot estetki element vključuje v bivalni del hiše. Zunanja in notranja stopnišča s svojim videzom vplivajo na podobo prostora.

mainimage-stopnice

Notranje stopnišče

postaja pomemben element, ki dopolnjuje bivalni del hiše. V moderni arhitekturi se videz celotnega prostora dopolnjuje z notranjo opremo hiše. Notranje keramične stopnice čudovito zaokrožajo celoten videz prostora.

Bodite drzni: Keramično notranje stopnišče kombinirajte s karmičnimi kuhinjskimi elementi. Dodajte tudi led lučke in pričarajte čudovit ambient.

Zunanje stopnišče

Poudarja zunanji videz hiše. Naročniki se vse pogosteje odločajo, da zunanje stopnice obložijo z enobarvno keramiko, kar daje občutek, kot da je stopnišče ulito iz enega kosa. Pri izbiri keramike za zunanje stopnice svetujemo nedrsečo keramiko (R11 ali R12), ki ne potrebuje trakov in utorov proti drsenju.

Balkonske obrobe

dopolnijo zunanji videz stavbe, poleg tega pa ščitijo čelo balkona in delujejo kot odkapni element. Pri montaži bodite pozorni, da je obroba pravilno odmaknjena od roba balkona, saj le tako voda ne teče po fasadi. Za balkonske obrobe izberite keramiko, ki je primerna za zunanje prostore oziroma zunanje stopnice. Z balkonskimi obrobami elegantno zaključite videz stavbe, zato izbire ne prepustite naključju.

Kombinirajte: Izberite keramične balkonske obrobe, ki se skladajo s stopniščem.

Kaj ponujamo?

Pri rezanju in lepljenju keramike za stopniščne in balkonske elemente lahko izbirate med različnimi oblikami elementov. Ponujamo tudi dodatno obdelavo keramike. Prednost rezanih in lepljenih elementov pred tovarniškimi je v identičnosti barvnega tona stopnic in večjem izboru oblik. Izrežemo jo na izbrano mero.
  • Široka izbira keramike, ki je primerna za oblogo zunanjih in notranjih stopnic.
  • Maksimalna dolžina izdelave stopnice je 310 cm.
  • Vse rezane vogale ročno pobrusimo, da niso ostri.
  • Po želji lahko vdelamo protizdrsne zareze.
  • Stopniščne elemente pripravimo tako, da omogočajo vgradnjo LED osvetlitve stopnic.

Kaj morate vedeti pri naročanju in montaži oblog za stopnice in balkonskih obrob?

  • Če naročite ploščice, ki so obarvane v masi, bo stopnišče videti, kot da je ulito v enem kosu.
  • Keramike temnih barv (črna ali antracit) se za obloge zunanjih stopnišč oziroma zunanjih površin ne uporablja.
  • Za trajnost izdelka je zelo pomembna pravilna izbira keramike in pravilna vgradnja. Za zunanjo uporabo odsvetujemo uporabo večjih formatov keramik od kot 60 x 60 cm. Večje formate svetujemo le pri pokritih terasah, kjer ne bo prihajalo do zamakanja skozi počene fuge.
  • Za vse stopniščne in balkonske elemente priporočamo dvostransko nanašanje lepila tako za zunanje kot notranje površine. Za zunanje je ta zahteva predpisana, pri notranjih pa to svetujemo, saj izboljša odpornost na udarce.
  • Vsi stopnišči in balkonski elementi morajo biti lepljeni tako, da so polno zapolnjeni z lepilom.

MONTAŽA: Če še nimate svojega keramičarja, vam lahko pri tem pomagamo, saj imamo svoje izvajalce.

Če še ne veste, kakšno keramiko izbrati se obrnite na naše prodajalce, ki imajo veliko izkušenj. Skupaj bomo našli rešitev tudi za vaše stopnice.